Over mij

Rijk Doornebal: Mediation Expertise in Arbeidsconflicten

Mediator

Rijk Doornebal

Toen ik hoorde wat er over mij gezegd werd, knipperde ik even met mijn ogen. Na een moment van overpeinzing realiseerde ik me dat deze vergelijking perfect aansluit bij wie ik ben en wat ik doe. Motorracen is mijn grote passie. Ik geniet van de snelheid, behoud het overzicht over het parcours, kijk vooruit en schakel terug indien nodig. Het is een kunst om bochten goed in te schatten, concurrenten in de gaten te houden en de staat van het wegdek te beoordelen. Op basis van deze inzichten bepaal ik de beste strategie, rekening houdend met alle factoren en gericht op het behalen van het optimale resultaat.

Mijn naam is Rijk Doornebal en ik ben een gepassioneerde mediator in arbeidsconflicten. Mijn overtuiging ligt bij de systemische benadering, zowel in mijn race-avonturen als in mijn zakelijke rollen. Deze aanpak is een weerspiegeling van hoe ik werk – met volledige inzet en passie. Het leven heeft me geleerd om tevreden te zijn en niet enkel te leven voor mijn werk. Mijn passie voor motorracen biedt een uniek perspectief in mijn benadering van mediation. Net zoals ik op het circuit met snelheid en precisie handel, benader ik elk arbeidsconflict met dezelfde aandacht voor detail en strategische planning.

De metafoor van de slang is bijzonder relevant in mijn werk. Net zoals een slang periodiek zijn oude huid afwerpt om te groeien en zich te vernieuwen, laat ik regelmatig het oude achter om nieuwe paden te verkennen. Dit is niet alleen een doel, maar een manier om te leren en mezelf te ontwikkelen. Hierdoor kan ik anderen in hun geheel scherp waarnemen, omdat ik veel waarde hecht aan zin en betekenis, zowel voor mezelf als voor anderen.

In mijn praktijk als mediator in arbeidsconflicten, streef ik naar het vinden van een harmonieuze balans tussen de belangen van alle partijen. Met een uitgebreide ervaring in het veld, begrijp ik de complexiteit en de gevoeligheid die bij deze conflicten komen kijken. Mijn doel is altijd om een omgeving te creëren waarin alle betrokkenen zich gehoord en gerespecteerd voelen, zodat we samen naar een oplossing kunnen werken die voor iedereen aanvaardbaar is.

Mijn aanpak is er een van empathie, geduld, en nauwkeurigheid. Ik geloof dat het belangrijk is om alle perspectieven te overwegen en een grondig inzicht te krijgen in de onderliggende oorzaken van het conflict. Dit helpt me om de meest effectieve strategieën en oplossingen voor te stellen die leiden tot duurzame resultaten. Daarbij zet ik mijn vaardigheden in actief luisteren, onpartijdige begeleiding, en creatieve probleemoplossing in. Verder benadruk ik het belang van transparantie en open communicatie, wat essentieel is voor het bouwen van vertrouwen tussen de partijen. Mijn ervaring heeft me geleerd dat het opbouwen van dit vertrouwen vaak de sleutel is tot het doorbreken van impasses en het bevorderen van wederzijds begrip en samenwerking. Daarom richt ik me niet alleen op het oplossen van het huidige conflict, maar ook op het versterken van relaties en communicatievaardigheden voor toekomstige interacties.

Bij mediation in arbeidsconflicten gaat het niet alleen om het oplossen van het huidige probleem, maar ook om het leggen van een basis voor toekomstige samenwerking en begrip tussen de partijen. Ik werk eraan om een sfeer van wederzijds respect en open communicatie te creëren, wat essentieel is voor het bereiken van een langdurige overeenkomst.

Benieuwd naar wat anderen over mij zeggen? Ik nodig u uit om de testimonials te lezen. Hun ervaringen getuigen van mijn effectiviteit in het oplossen van arbeidsconflicten en mijn toewijding aan elke zaak. Klik hier om verder te lezen over hoe mijn unieke aanpak en achtergrond hebben bijgedragen aan het succesvol oplossen van complexe conflicten.

Rijk Doornebal

Rijk Doornebal

Wij bellen jou binnen 24 uur terug.

Heb je een vraag of wil je een intakegesprek inplannen? Neem dan gerust contact met ons op.