Aanbod

Professionele mediationdiensten voor zakelijke conflictoplossing

Van kennismaking naar aanbod en tot aan de uiteindelijke oplossing van uw conflict, wij zorgen dat jij weet waar je aan toe bent tijdens het mediation proces.

Factoren van een conflict

Het is klip en klaar, er is een conflict. Toch vinden veel directeur/eigenaren en managers het moeilijk om gedoe op het werk als conflict te benoemen. Dat heeft met een aantal factoren te maken.

Perceptie

Er is angst dat anderen een oordeel over het conflict hebben: “Jij hebt je zaakjes niet goed op orde! Je hebt het niet onder controle.”

Aannames

De oorzaak van het probleem wordt gekoppeld aan zaken die niet op feiten berusten. Bijvoorbeeld: de medewerker is niet geschikt voor de functie en stelt zich aan, ze is een dwarse teamleider of het team stelt zich niet flexibel op.

Verbinding

De partijen verdiepen zich onvoldoende in elkaar. Er wordt niet (grondig) onderzocht wat er wederzijds speelt.

Cultuur

Er is sprake van blinde vlekken. Binnen de heersende waarden en normen van het bedrijf is het gebruikelijk hoe het gaat en altijd is gegaan.

Leiderschap

Het ontbreekt het management aan kritische zelfreflectie. Er wordt te weinig aangesloten op maatschappelijke ontwikkelingen in bijvoorbeeld het werkethos van medewerkers.

aanbod

Op maat

Het best passende begeleidingstraject qua tijdsduur, rol en aanpak is voor iedere situatie anders. Om conflicten op te kunnen lossen moet ik als mediation specialist eerst een compleet beeld krijgen van welke bovenstaande factoren er sprake is. Daarnaast ontrafel ik het (onderliggende) probleem. Tenslotte is het van belang te weten wat de behoefte, het doel en de urgentie is van de betrokkenen.

Mijn begeleiding is altijd maatwerk. De eerste contouren daarvan worden duidelijk na een intakegesprek en definitief na een aansluitende inventarisatie. Grofweg onderscheid ik drie verschillende mediation diensten.

Sessies met afzonderlijke partijen

Er is een conflict tussen twee partijen, bijvoorbeeld tussen een leidinggevende en zijn medewerker die ondertussen ziek thuis zit. De bedrijfsarts is op zoek naar een mediator om de impasse te doorbreken. In een aantal sessies met leidinggevende, medewerker en mijzelf komen we tot een oplossing.

Persoonlijke, - en teamontwikkeling

Een variant op de bovenstaande vorm is het begeleiden van individuele medewerkers (persoonlijke ontwikkeling) en teams (teamontwikkeling). Te denken valt aan onder andere coaching-on-the-job, mediation tussen teamleden, werken met opstellingen en het vormgeven van constructieve teamdynamieken.

Wil je vrijblijvend je situatie met mij bespreken?

Neem dan contact met me op. Ik denk graag met je mee, maatwerk maak je immers samen!